LadyVu.com

Четка за заби за протези

Четка за заби за протези

Не секој е доволно среќни да имаат убави заби по природа, но може да ги отстрани утврдените недостатоци поради современите ортодонтски системи - протези

. Овие метална плоча трајно монтирани на забите и на третманот корист не им наштети на нив им треба посебна грижа.

За чистење на тешко достапни места каде инсталацијата на ортодонтски систем се појави дури и повеќе, постои посебен четка за протези и не беше сам. Се препорачува да се користи најмалку три различни видови на квалитетни период орален чистење во носи протези.

Кои се ортодонтски четка за протези?Четки за заби за чистење протези имаат три вида, од кои секоја е одговорен за одредена работна површина:

  1. Четки - лесно прочистена место загадувачи плоча под метал во широк лак и интерденталните простори.
  2. Четка за заби за протези 1
  3. Onebeam четка - мини четки која се состои од еден снопче на влакната, влакната кои се наредени во круг. Таквите четка е потребно за да се исчисти околу секоја плочка, односно за речиси една работа златар.
  4. Четка за заби за протези 2
  5. Четка со V-изрез дизајнирана за истовремено чистење и загради и забите, но не го исклучува други чистење четки од собата. Поради нискиот централниот дел на тешко достапни места може да се постигне брзо и во исто време да се обрне внимание на страничната површина на забот.
  6. Четка за заби за протези 3

Користење на четки за заби за чистење на протези не го негира употребата на конвенционални четки, назначена со тоа, секој целосен чистење. Таа е брзи движења за чистење на површината за џвакање, што не може да се справи специјализирани алатки. И да се отстранат храна остатоци помеѓу забите се препорачува употреба на забен конец - посебни стоматолошки конец импрегнирани.

Во прилог на овој прирачник е, исто така, електрична четка за заби за протези кои се инсталирани различни дизни, а која има голем број на работници кои работат движи. Обично, како четка за една минута го прави околу 30 илјади движења и многу ефикасно чисти забите и протези.

Четка за заби за протези 4

Видео: За загради и импланти: Усна-Б Орто и моќност Совет

Видео: Грижа за групирање системи

Видео: Чистење загради четка и четка Curaprox

Видео: Чистење на ортодонтски апарати

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Четка облекаЧетка облека
Четка јазикЧетка јазик
Фиксни протезиФиксни протези
Керамичките протезиКерамичките протези
Четка за велурЧетка за велур
Најлон протезиНајлон протези
Деца четки за забиДеца четки за заби
Протезите на забитеПротезите на забите
Како да изберете четка за заби?Како да изберете четка за заби?
Електрична четка за забиЕлектрична четка за заби
» » » Четка за заби за протези