LadyVu.com

При собирањето на кромид жетвата?

Зелени кромид пердуви на салата

ние се соберат од градината цело лето, но кога ќе се соберат жетвата на кромид репка автентично не знаат сè. Постојат неколку сигурни знаци за да се утврди подготвеноста на лак.

Ние се дефинираат колекција терминот кромид култура

За да имаат време да се отстрани кромид и креветите треба да првиот мраз. Но, како да се утврди дали на светилките се подготвени, по чекање до доцна есен тоа не е потребно. Ако видите дека тој исчезнал во лисјата, и пресуши вратот, таа вели дека тоа е време да се соберат жетвата на кромид.

Ако тоа не се случи, и замрзнување наскоро, ќе може да го забрза лак, за да ја поткопа неговата вила. Потребни за неколку недели пред предложениот стекнување треба да престанете да го наводнување - тоа ќе се исуши брзо. Тоа, исто така, придонесува за подобро складирање на кромид во текот на зимата.Во централниот дел на Русија, кога е време да се соберат кромид, обично паѓа на последните денови на јули и трае до средината на август. Тоа е важно да се отстрани кромид пред дождови. Ако лето е кул, тоа е подобро да не се брза и да чекаат за 10 август.

Можете да ги дефинираат уште математички кога тоа е потребно да се соберат на кромид култура. Кромид созрева во просек за 68-83 дена. И ако се сеќавате на број, кога ќе се сееше, а потоа се пресмета времето на собирање не треба многу. Се земе предвид дали сончев или врнежлив лето. Кога ќе се олади, "мокро" лето, на зреење период се зголемува и се приближи до нивото од 83 дена.

Кога праз жетва?

Овој вид на лак е дизајнирана за селективно користење на летото во храната. Започне да се соберат може веќе на 45-60 дена по садењето, чистење метод. Масовна колекција како што се врши до октомври или ноември, под услов да се одгледува во јужните региони. Ако го оставиме тоа во втората година, ќе се развие мал круг светилки со дебели Donets.

Видео: Како да се изгради максимум кромид потсекување на прозорецот? - Сите Bude добро. Издавање 781 од 28/03/16

Видео: Како да се изгради богата жетва на кромид.

Видео: Како да се утврди дека на кромид и лук подготвени за жетва

Видео: колекција на кромид култура

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Зима кромид "Шекспир"Зима кромид "Шекспир"
Кога кромид собрани од градината?Кога кромид собрани од градината?
Колку често да се води на кромид и лук?Колку често да се води на кромид и лук?
Зелени кромид за зимаЗелени кромид за зима
Засадување на пролетта кромидЗасадување на пролетта кромид
Зима кромид "радар"Зима кромид "радар"
Како да се намали кромид за складирање?Како да се намали кромид за складирање?
Кромид - одгледување и негаКромид - одгледување и нега
Како да се прелива кромид?Како да се прелива кромид?
Како да се намали лук за складирање?Како да се намали лук за складирање?
» » » При собирањето на кромид жетвата?