Што мажите сакаат

Cодржина
- И она што се обидува да им даде на мажите?
- Како можеме да им даде на луѓето она што го сакате?
- Видео: Што мажите сакаат 2013
- Видео: Што мажите сакаат во реалноста? Што мажите сакаат, момци? Психологијата на мажите.
- Видео: На жената од неговите соништа (2016). 1 серија. Хорор ТВ серии.
- Видео: Што сакаат мажите? 5 главни точки | Види девојка само
содржина:
Секоја жена кога венчаат ќе биде корисно да се има "инструкции" на нејзиниот сопруг. Како и мажите ќе биде многу корисна, "Manual" на неговата сопруга.
Најважно е нашата заблуда дека сме исти. Кога мислиме, ние се обидуваме да даде едни на други кои би сакале да се добијат. Како во бајка за лисица и кран - тоа врне житни во рамна плоча, и тој ја кажа - во длабока тава. Како резултат на тоа, и двете се несреќни и гладни.
Кога жената мисли човек истите потреби како нејзин, таа се обидува да му даде блискост, безбедноста, и благодарност. Тоа е основна потребите на жените!
Но поради некоја причина се работи за еден човек не застане. Ова не е изненадувачки кога ќе дознаете дека човекот само 2 основните потреби:
- биде фит
- да бидат слободни
И најтажната работа е дека тие се многу често во конфликт во семејниот живот. Тој се оженил - и се чини дека е потребно. Но, тоа не е слободен. И не се во брак - и бесплатно. Но, никој не треба. Ако јас се оженил, но неговата сопруга вечно незадоволни - и тоа не е бесплатно, и не е потребно.
И она што се обидува да им даде на мажите?
Жена се обидува да му даде блискост дека самата таа толку многу, и тој го гледа ова како кршење на слободата. И на крајот, и двете се несреќни. Таа не разбирам зошто го турка - можеби не ви се допаѓа? И тој не се разбере зошто тоа е сега нејзината потреба да комуницираат, затоа што сакаат да бидат сами.
Жена се обидува да даде благодарение на нејзиниот сопруг, но ако таа не го комплимент за неговите квалитети прави, во смисла од нив не е. Дознава дека тој бил интелигентен, убава и добро, маж или наметлива или се смета за ласкање. Но, ако почнат да даваат благодарение на него, нагласувајќи неговото битие сака, тогаш срцето на човекот се топи. "Ти си толку кул исчисти мијалникот, јас не може да биде без тебе!" - се загрева машкото его. И: "Ти на сите занаети" - се храни имаат лажно его.
Жена се обидува да им даде на нејзиниот сопруг за безбедност и да започне да го опкружуваат со нега. Загина на работа, така што не се преморени. Целосно му служи - хранење, ги води, да се облекува. Така, најверојатно, човек порано или подоцна стануваат Обломов. Тој нема да имаат мотивација да се оди напред и освојување на врвовите. И тоа ќе се прават и на несреќни.
Како можеме да им даде на луѓето она што го сакате?
Првиот чекор е дека ние треба да се види дека сме различни. Ние имаме различни потреби, различни телото, поинаков начин на размислување. Ние сме создадени за да бидат заедно - ние се надополнуваат едни со други.
И тоа е причината зошто ние сме различни. Секоја - нивните должности, нивните функции, нивниот начин, нивните алатки. Тоа е одлично! Ако Бог не сакаше на сите да бидат исти - што ќе биде од ист пол луѓе ќе живеат сами по себе, од самите родила деца, да се грижат за себе.
Даваат чувство на се сакаше
Човекот сака да им даде заштита. природата на човекот. Се разбира, ние не секогаш се види подготвеноста на луѓето да преземат одговорност. Понекогаш нивните машки природа, прегазени жените, да се плашат од одговорност. Иако само одговорен е во состојба да ги направи среќни.
И да се осигура дека товарот не беше за нив сериозно, можеме да им даде дополнителна сила. Оваа сила за мажи - свест за својата корисност. Значи, не постои смисла на животот.
Жените се фокусира на процесот, и затоа тие секогаш треба да биде нешто. Мажите треба резултат. Тој го освои врвот - доби овации. Јас се одмараа и отиде да го освојат нови.
Но, ако ги забележите сите овие блузи дека нејзиниот сопруг ги освои за нас? Тој го стори:
- Направете пари - како да
- Помага дома - како може
- Воспитувањето на децата - како да
- Поддржува - најдобро што може
- носење торби
- истура чај
- Обезбедува семеен одмор - како може
- И така натаму
А ние? Секој пат кога ќе направи нешто - ја амортизира. Ние зборуваме:
- Дали ви донесе плата? Зошто толку малку?
- Вие измиените садови? Зошто е толку лошо?
- Седна со детето? И зошто само одеше 3 пати?
- Ќе донесе храна? И зошто да не?
- Зошто чај без шеќер?
- Зошто да се одморат во земјата, а не во морето?
И така натаму. Истото го правиме со нашите деца:
- Дипломирал во градинка? Одат на училиште?
- На првата класа совршено? И останатите 9 години?
- Училиште со медал? Сега, да се оди на факултет!
- Отидов на колеџ? Сега е завршена?
- Тој дипломирал на колеџ? Распоредот на работа!
- Добив работа? Заработете со покачување!
- Тој постигна својот сон? Сега, се ожени!
- Тој се ожени? Роди дете!
- Тој стана татко на детето? Едуцираат!
И така натаму. Тогаш нашите синови се појави истата жена - и сега сме прогонувани од страна на нивниот заеднички живот веќе (и добро, ако не и во различни насоки).
Станува збор за препознавање на постигнувањата. Циклусот мора да се заврши. Бескрајни трката исцрпува, лишува од мотивацијата и самодовербата. Човекот е важно да се чувствува дека тој има постигнато нешто, а тоа нешто многу вредно и важно за нас. Тогаш тој има сила да освои нови височини.
Ние мора да научат да бидат благодарни! Тоа е природата! Види: зачнување на дете - машки (сперма) треба да стигнат до целта (јајце). А јајце клетката (женски) мора да се заблагодари да го прифатат. Ако таа не прифаќа, нов живот не треба да биде.
Научете како да се биде благодарен за сите активности на нашите луѓе. Тоа е во оваа форма, тие се во можност да се направи благодарение на ... За секоја мијат плоча, и секој заработени рубљата. Гледајќи таква реакција, и човек сака да се направи следната. Тој не може да се направи нешто, кога неговиот последен некомплетна циклус.
Моето лично искуство е дека се додека не го побара од својот сопруг достигнувања и подвизи, поради некоја причина тој не сака да се движи насекаде. И јас го одлепувате на каучот, на креветот, и "мотивирани", а тој не е мотивирана. Тогаш јас се применуваат ова правило. Почнав да му се заблагодарам за секоја акција. И веќе не бараат и притиснете.
- Ви благодарам, мајка, за она што ви се ми помогна со тоа јадења во ладна вода! Јас го ценат!
- Мед, ти си толку кул да го направи тоа, јас не би го имаат толку!
- Мед, како кул што склучиле договор!
- Ви благодариме за она што седеше со децата, а јас сум за учење!
И .... Имам повеќе да бидеме благодарни за.
Даде чувство на слобода
Понекогаш мажите треба да биде сам. Оди во својата пештера, вели Џон Греј. Единствениот начин тој може да се стави во ред мисли и чувства. Оваа пештера може да биде канцеларија или посебна просторија во куќата. Ова може да биде некој вид на кафе или салата. Опции може да бидат различни - главната работа е дека во овој момент тој безбедно да се биде сам, и никој нема да го допре.
Тој може да биде добро дома, но постојаното присуство на домашни јаде машки неговата природа. Нејзината мисија е да се дејствува однадвор. Тој е како ветер, што не може да се заклучи во четири ѕидови - во спротивно тоа не е ветер.
Тој треба да биде бесплатно. Барем да се чувствуваат дека тој може во секој момент да се биде сам, и тоа не болеше никого. Потоа семејството ќе престане да се чувствува како тешки пранги, окови на рацете и нозете.
За да доживеете гнев - човек треба да остане во својата пештера.
За да преживее нешто тешко - тој исто така е потребно неговата пештера.
Но најважното нешто за него да се чувствувам повторно љубовта на неговото семејство - тој треба да биде сам, исто така.
И една мудра жена нека нејзиниот сопруг во пештерата. Дека тој е исполнет со сила и енергија. Дека тој повторно се сфати колку е важно и сакаше неговата сопруга.
Тоа е многу полесно да се прости од својот сопруг во пештерата, ако ние сме во состојба да се направи. Впрочем, во тоа време може да се грижи за себе и вашето тело, да ги исполнуваат пријатели, да научат од жените уметност - наместо да чекаат за него да се врати.
И кога тој се враќа, тоа мора да ги исполни со љубов и благодарност. Како кучиња кога сопственикот доаѓа. Тоа не е важно на крајот на краиштата, колку тој дојде, и каков вид на расположение. Тие се секогаш добредојдени на тоа, што е јасно покажа. Ние нормално ги задоволи нејзиниот сопруг малку различен.
Мажите треба да се комуницира со луѓе
Машки природата треба да се делат на машки енергија. Затоа, љубовен жена ми е пријател на нејзиниот сопруг.
Тие може да изгледа чудно за нас, глупави, здодевни. Но тие треба да се нашите. Тоа би било убаво ако тие зборуваа со пријателите на вечниот и пиење свежо исцедено сокови. Но, дури и ако тие пијат пиво заедно и да дискутираат за фудбал - ние не треба да се меша со него. Особено забрани.
Мажите треба да се комуницира со луѓето. Ако мажот може во оваа фаза само да го добивате на фудбалски натпревар со пиво - да. Нашата заложба е способен за вршење на чуда, и можеби еден ден ќе се најде пријател со кого ќе биде навистина риболов за време на викендите. Само оди на риболов со термос чај.
Радувај се, ако мажот има штекер! Ако тој сака да оди со пријателите на фудбал, хокеј, кошарка, риболов, лов, планински, пешачење ... Го зајакнува неговата способност да ги исполни своите обврски за мажи. Се храни машки неговата природа.
Тоа е тешко, многу тешко, особено ако во семејството веќе има деца.
Додека ние не се имаат деца, а маж ми може лесно да се сретне со пријатели толку често колку што ви се допаѓа. Само во овој момент, се сретнав со моите пријатели. И сите беше добро.
Со доаѓањето на моите деца стана потешко да нека одат некаде на друго место, затоа што останаа во куќата, таа не се грижи. Понекогаш бев незадоволен со фактот дека тој повторно оди на пријатели, а понекогаш пцуејќи и организира концерти.
Тоа не се подобри нашата врска. Сега се обидувам да се оди да го пречека. Тоа не е секогаш лесно, тоа е тешко кога тоа е одложено подолго од вообичаено. Но, јас може да се види колку е среќен и исполнет станува збор. Колку тој е подготвен да се направи за мене и за децата.
Можете да го инвестиција се разгледа. Кој е во состојба да 'ртат и им даде на дивиденди во форма на љубов и грижа.
Ова, се разбира, не сите. Ова е само првиот чекор, со цел да се разбере човек. И кога ќе се направи овој чекор во неговата насока - тоа е можност да се направи и за нас посреќен.
Член подготвени од страна на Олга Valyaeva - valyaeva.ru
Видео: Што мажите сакаат 2013
Видео: Што мажите сакаат во реалноста? Што мажите сакаат, момци? Психологијата на мажите.
Видео: На жената од неговите соништа (2016). 1 серија. Хорор ТВ серии.
Видео: Што сакаат мажите? 5 главни точки | Види девојка само
Должности на мажот во семејството
Зошто мажите измамник?
Зошто мажите имаат љубовници?
Зошто мажите стапуваат во брак?
Знаци на неверство жени
Сопругата не го почитува својот маж
Маж и жена: поинаква перспектива на проблемот
Психологија на мажите: врски, љубов
Што сакаат мажите?
Како знаеш човекот?
Како да се стане неопходна за човекот?
Како да ги принуди својот сопруг да се грижите за губење на својата жена?
Како да се направи нејзиниот сопруг љубоморни и се плаши од губење?
Кој е попаметен - мажите или жените?
Манипулација човек
Мажите сакаат
Машки психологија или како да се разбере човек
Затоа човек не дава подароци?
Зошто мажите ја напуштат?
Психологија на Вљубени жени
Напад и батерија