LadyVu.com

Брис од вагината

брис од вагината

Речиси секоја посета на гинеколог е придружена од страна на брис од вагината за да ја продолжат своите студии.

Индикатори на вагинален брис

Значи, да ги анализираат записите на вагинален брис, и какви промени може да се открие метод. Во нормален вагинален брис од следниве опции:

  1. Леукоцити. зголеми леукоцити во размаска од вагината за повеќе од 10 клетки во рамките на видното поле, што укажува на присуство на бактериска инфекција. Нивната главна функција - заштита од странски организми. Затоа, овие клетки се појави на местото на инфекција.
  2. Епителни клетки. Износот може да варира во зависност од менструалниот циклус. Нормално, во видно поле се утврдува до 10 епителни клетки. Целосно отсуство на епителот може да биде знак на атрофични промени на вагината.
  3. Присуството на слуз не е знак на болеста. Како што треба да биде нормално во умерени количини.
  4. "Јадрото" на клетката - е сложена епителни клетки од придржување да го gardnerellami. Зголемување забележани во бактериска вагиноза.
  5. Тест на вагиналната флора открива некои микроорганизми. На пример, гонококите, трихомонас, квасец.

Определување на степенот на чистота на вагинатаПознато е дека брис од вагина покажува составот на микрофлора. На вагината е доминирана од страна на бацил, млечна киселина, содржи помалку опортунистички патогени стрептококи, стафилококи, ентерококи. Во случај на повреда на овој однос се развива вагинален dysbiosis.

Тоа е за квантитативни промени во составот на бактериска микрофлора на вагината се утврдува од страна на неговиот степен на чистота. Во согласност со овој открие Степен 4:

  1. Многу млечна киселина бактерии, бели крвни клетки во нормални граници.
  2. Тоа е забележано благо зголемување на леукоцитите, бројот на условно патогени бактерии и квасец флора. Така Lactobacillus уште преовладува. Во оваа фаза, обично во форма на субјективни сензации тешки празнење, нема чешање. брис од вагина преписОвој резултат е тест за степенот на чистотата на вагината е најчеста кај жените без присуство на болести на половите органи, сексуално активни.
  3. Значително го зголемува флора, бројот на лактобацилите намалена.
  4. Лактобацилите се практично отсутни, бели крвни клетки во целото поле на гледање.

Вреди да се запамети дека процесот на земање на брис од вагината е најдобро да се прави на почетокот на менструалниот циклус. Пред оваа постапка не може да се користи на различни вагитории, креми, масла. Во пресрет на сите хигиенски мерки треба да се врши без употреба на сапун.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Епител во тестЕпител во тест
Бели крвни клетки на тест во текот на бременостаБели крвни клетки на тест во текот на бременоста
Гинеколошки тест - преписГинеколошки тест - препис
Вагиналната микрофлораВагиналната микрофлора
Степенот на чистота на вагинатаСтепенот на чистота на вагината
Анализа тест - декрипцијаАнализа тест - декрипција
Гинеколошки тестГинеколошки тест
Покачени бели крвни клетки во тестПокачени бели крвни клетки во тест
Мукозните исцедок од вагинатаМукозните исцедок од вагината
Бел исцедок без мирисБел исцедок без мирис
» » » Брис од вагината