LadyVu.com

Baguette за тензија тавани

Baguette за тензија тавани

Рашири тавани

заслужено се стекна со популарност во декорација на станот. Тие се скапи, лесно да се грижи за и имаат различни стилски решенија. За монтажа структура бара голем број на уреди, но е една од главните baguette за суспендирани тавани. Тоа зависи од него убаво и мазно таванот покривка.

Рамка за инсталирање или baguette е основа на дизајн на таванот. Ткаенина направена врз основа на лични мерења, со користење на харпун во прилог на монтирање на baguette. таванска инсталација се врши од страна на специјализирани тимови кои имаат пристап до гас и електрична опрема. Кога ќе се инсталира таванот, посебен удар, вшмукување прашина од површината на ѕидовите.

baguettes класификација

Во зависност од производството материјал лајсни се алуминиум и пластика. И двата вида на baguettes nonflammable, не испуштаат штетни материи и добро се поднесува температурни промени. Овие квалитети се смета за многу важно во инсталацијата на таванот, бидејќи еден од чекорите за загревање на филмот е да се работи на високи температури, така што многу материјали можат да се топи. Единствената разлика baguettes е дека алуминиум baguette за тавани, пластика е поскапо, бидејќи на поголема цврстина на материјалот. Таквите калапи се користи главно за тешки веб и брзо собра.Во зависност од местото на прицврстување baguettes се поделени во три вида:

  1. Ѕид рамки за суспендирани тавани. Многу често на таванот монтирани на ѕидовите на baguette на податоците. Најпопуларниот се смета за пластична baguette за суспендирани тавани. Тој е издржлив алуминиум, лесно да се справи, тесни наведнуваат ѕидови.
  2. Baguette таванот за суспендирани тавани. Се користи во случаи кога треба да се добие околу стреата, сет крило плакари капитал на таванот или таванот да се постигне на кратко растојание од главните таванот. Паз baguette затвора вметнете или декоративни плоча на периметарот на таванот.
  3. Изолирање на baguette за суспендирани тавани. Кога се применува во комбинација на неколку материјали, да се повлече голем таванот област како што е потребно. Baguette има две вдлабнатини во која е навој ПВЦ филм. Одвојување baguette потребни при инсталирање на тавани повеќе нивоа.

Во зависност од видот и дизајн на таванот лајсни соба може да се различно дизајнирани. Тесни лајсни, лепило на раскрсницата на ѕидот и таванот, се крие на зглобовите на филмот и на ѕидовите, и baguette од ПВЦ за тавани напротив привлекува внимание и се додава на составот. Исто така, лајсни се рамни, се во прилог на ѕидот под таванот се водат, а тука се и аголна, кои се прикачени на една страна на ѕидот, вториот - од таванот.

Како да ги залепиш на украси на таванот?

Обично baguette монтажа за суспендирани тавани се врши со помош на одвртувач и удар. На празнините помеѓу ѕидот и baguette затворени маскирање отворот. При инсталирање на потребата да ја напушти 3-4 см помеѓу тензија и главната таванот. Оваа дозвола ќе ви овозможи да се скрие на алармот и комуникациски линии. Пред да го инсталирате лајсни треба да се идентификуваат на најниската точка на таванот на станот. Ова ќе бара ласерски лента мерка, далекомер и градење на ниво на.

сечилото на затегнувачите е вметната со помош на една од двете монтажа системи или перки харпун. Кога харпун е прикована за веб-систем со baguette харпун. Овој плафон може да се отстрани во иднина. Кога се монтираат перки систем платно клин, а остатокот се скратени. Овој систем го поедноставува процесот на мерење и производство (крпа направени поголеми), но комплицирана инсталација на протегала платно. Исто така, оваа опција елиминира повторната инсталација на таванот.

Baguette за тензија тавани 1Рамки за суспендирани тавани 2Рамки за тавани 3
Baguette за тензија тавани 4Baguette за тензија тавани 5Baguette за тензија тавани 6
Baguette за тензија тавани 7Baguette за тензија тавани 9

Видео: Baguette за таванот тензија.

Видео: Монтажа тензија таванот лајсни во мека ѕид

Видео: Омега Железнички: Професионална Засилени baguette за суспендирани тавани

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Baguettes за завесиBaguettes за завеси
Инсталација на суспендирани таваниИнсталација на суспендирани тавани
Лебди таваниЛебди тавани
Поправка на суспендирани таваниПоправка на суспендирани тавани
Како да се намали на таванот лајсни?Како да се намали на таванот лајсни?
Baguette таванотBaguette таванот
Тавани водат две нивоаТавани водат две нивоа
Тела за таванотТела за таванот
Она што е на таванот е подобро - на тензија или гипс картон?Она што е на таванот е подобро - на тензија или гипс картон?
Baguettes за ѕидовиBaguettes за ѕидови
» » » Baguette за тензија тавани