LadyVu.com

Поправка на суспендирани тавани

Поправка на суспендирани тавани

Рашири тавани

многу сигурен и издржлив, и никој не може да трае со децении ако се третира со нега. Сепак, од случај на виша сила, како поплава, пожар или оштетување на платно со остар предмет, никој не е имун. Поправки водат таванот со рацете да се избегнат значителни трошоци, но бара заштита и најголема точност.

Рашири тавани - секвенцата на поправка

Мора да знаете дека во повеќето случаи, суспендирани тавани, се расипуваат надвор од поправка и треба да биде заменет. Сепак, постојат моменти кога тавани може да се спаси. Низа поправка на штетата зависи од видот и квалитетот на интернет. Најлесен начин за поправка на крпа платно. за поправка Рашири тавани ткаенина Можете да ги користите крпа лента или фиберглас. На оштетената површина на далноводи е спроведен така што неговите рабови подпора на база слој, а потоа се применува боја на тон на таванот. Во случај на малку оштетени, тавани се уште може да се поправа хексанонска конец, а потоа боени шиење во соодветна боја.

Кога поправка на таванот направени од ПВЦ филмови не заборавајте да се земе во предвид начинот на веб тензија. Ако се користи клин технологија, како и штетата е во близина на работ (на растојание од помалку од десет сантиметри), филмот е одложен надвор од периметарот на клин и обезбедени. Ако се користи харпун технологија, штета е запечатен на задната страна.

Ако имаше затишје, потребно е да се загрее на ткаенина, а потоа и тавани ќе се иста форма. За да го направите искинати baguette, го ослободи од протегала платно и да се обезбеди со нови дупки за монтажа.

Поправка цвест прекин првенствено зависи од должината на штета. Не е премногу големи недостатоци се отстранети со прикачување или zashtopyvaniya на задната страна. Во случај на значителни недостатоци на жица, тоа треба да биде вратен на специјална опрема, а понекогаш дури и треба да ги заменат целосно платно.

Предизвикува оштетување на суспендирани таваниЕден од најчестите видови на поправки е да се елиминираат течност задржа таванот се водат како резултат на истекување. Тавани, во случај на поплави соседите од погоре, може да издржи висок притисок на вода и штити соба од влага. тоа таванот ПВЦ филм протегала. За да се вратите на претходната тензија, потребно е да се загрее на филмот.

веб ткивото во контакт со вода, обично се влошува. Тие само се појавуваат темни дамки. Во случај на таков дефект да ја замени целата таванот не може да се избегне. Единствената предност во оваа ситуација е фактот дека веб тензија веќе не треба да се инсталира на дизајнот, што значи дека замената ќе биде многу поевтино од инсталирање "од нула".

Некои недостатоци на суспендирани тавани се поврзани со неквалитетни инсталација. При инсталирањето на суспендирани тавани се бара компанијата писмена гаранција на употребениот материјал и работата што ја врши. поправки водат таванот со рацетеТогаш не треба да одлучат сами на себе како да поправка и обновување на тавани.

Треба да се запомни дека во многу случаи бараат искуство и специјализирана опрема за вршење на соодветна реставрација работа. Ако штета на таванот се случило не е вашата вина, а не истечен рок на гаранција, не заборавајте да побарате инсталерот вршење на гаранција.

Изврши поправка и завршна обработка на сам суспендиран тавани се препорачува само ако сте апсолутно сигурни дека можете да го стори тоа. И ако таква доверба и нема искуство, тоа е подобро да се сврти кон професионалци.

Видео: Поправка на таванот на истегнување

Видео: Поправка Рашири тавани со своите раце. DIY - поправка на се водат таванот.

Видео: Поправка на таванот се водат по поплавите

Видео: Поправка на таванот на истегнување

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се грижи за истегнување тавани?Како да се грижи за истегнување тавани?
Рашири тавани во дневната собаРашири тавани во дневната соба
Мет тавани - добрите и лошите страниМет тавани - добрите и лошите страни
Рашири тавани - без разлика дали тие се штетни за здравјето?Рашири тавани - без разлика дали тие се штетни за здравјето?
Рашири тавани - што подобро да се избере?Рашири тавани - што подобро да се избере?
Како да се отстрани тавани?Како да се отстрани тавани?
Суспендирани таванот во ходникотСуспендирани таванот во ходникот
Лампи за суспендирани таваниЛампи за суспендирани тавани
На тавани во дневната собаНа тавани во дневната соба
Рашири тавани за салатаРашири тавани за салата
» » » Поправка на суспендирани тавани