LadyVu.com

Стоматолошки импланти

Стоматолошки импланти се заврши замена за природните заби, и функционално и естетски позиција. Назначување на импланти е дека:

 • замени изгубени заби;
 • спасува од коска атрофија.

Висок квалитет на забен имплант е речиси идентична во изглед и карактеристики од природата на забот, и не предизвикува непријатност во устата. Обидете се да се разбере како имплантирање забен имплант, стоматолошки импланти и што подобро.


Индикации и контраиндикации за поставување на забни импланти

Индикации за стоматолошки импланти се:

 • отсуство на индивидуални заби;
 • отсуство на неколку заби наредени во ред;
 • комплетен недостиг на забите.

И покрај фактот дека инсталацијата на импланти е благодет за здравјето на луѓето и психичката состојба, постојат некои контраиндикации за нивна употреба. Не ставајте стоматолошки импланти на:

 • болести на тироидната жлезда;
 • болести на крвта систем;
 • изрази патологии на нервен систем;
 • има пејсмејкер во телото;
 • СИДА и други сериозни повреди на имунитет;
 • заболувања на коските поврзани со намалување на способноста да се опорави (остеопороза);
 • бруксизам;
 • дијабетес;
 • ревматизам.

Во рак не се препорачува за време на периодот на имплантација курс терапија и веднаш потоа.

Инсталирање на забни импланти

Од техничка гледна точка на забен имплант - завртка која одговара директно на коскеното ткиво на вилицата. За правење импланти користи нодуларен метал - титаниум. Производите направени од овој материјал е совршено прилагоден во човечкото тело и може да издржи многу години на активна служба. Тип на забен имплант е избран во на прво место, со оглед на состојбата на стоматолошки систем на пациентот. Во принцип, дизајнот е поделена во две групи:

 • не-отстранлив, во кои керамички круна е прикачен на главата на врвот изработени од титаниум;
 • отстранлив - е фиксна на врвот се качи, се распарчи на протезата.


Протези се поставени, обично на вилицата, целосно испразнет од забите. Во последниве години се повеќе и повеќе станува популарен здобијат со т.н. мини импланти, во која intraosseous дел од многу помал, што им овозможува на протези, дури и со дефицит на коскеното ткиво.

За квалитетот на постапката треба да:

 1. Да се ​​реорганизира на усната шуплина (отстранување на забите, ресекција корените, пополнување).
 2. Доколку е потребно, се третираат периодонтитис (чистење на забите од депозити, елиминирање на џебовите на инфекција во пародонтот џеб).
 3. Отстрани протези, коронки, која треба да биде заменет.

Операцијата за стоматолошки импланти се одвива како на локално и општа анестезија.

Време на забни импланти

Терминот, кој ќе трае импланти зависи од неколку фактори, и тоа:

 • квалитетот специјалист работа;
 • избор и квалитет на материјали;
 • стоматолошки импланти
 • облик на локацијата имплант и вграден површина дел;
 • точноста на орална нега.

Во просек, стоматолошки импланти се 7-10 години без проблеми, но во некои случаи да му робува и 15 години.

Се разбира, многу важни информации за која возраст може да внесете забни импланти, како и за тоа што возраст тие може да се инсталира.

Експертите не се препорачува да се спроведе пред крајот на имплантација на раст и формирање на коските на вилицата (18-20 години). Што се однесува до горната возрасна граница на импланти, тогаш можеме да кажеме: не постои! Забите може да биде вграден и 70, и 80, и 90 години.

Видео: Стоматолошки импланти: вистината и фикцијата

Видео: Стоматолошки импланти во клиниката SPF ElitCtom

Видео: импланти. Инсталација на имплантот. Chast1.Protezirovanie implantah.Installing на имплантот

Видео: Стоматолошки импланти: тоа кажува Maruda RG

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Стоматолошки мостСтоматолошки мост
Базалните имплантацијаБазалните имплантација
Обложување на протезаОбложување на протеза
Отстранување на забен камен со ултразвукОтстранување на забен камен со ултразвук
Изгуби чувството за мирисИзгуби чувството за мирис
Фиксни протезиФиксни протези
Што круни на забите подобро?Што круни на забите подобро?
Стоматолошки пломбиСтоматолошки пломби
Најлон протезиНајлон протези
Градите импланти - "за" и "против"Градите импланти - "за" и "против"
» » » Стоматолошки импланти