LadyVu.com

Лустерот за суспендирани тавани: како да се избере?

Лустерот за суспендирани тавани: како да се избере

Одлуката да се избере вистинскиот лустерот

за истегнување таванот зависи од неколку карактеристики на двете сијалици и таванот на кој ќе се инсталира.

Кои можете да изберете лустер за таванот се водат?

Главниот индекс, кој вреди да се обрне внимание при купувањето на лустерот на таванот се водат е дека некои износот на топлина генерира една или друга опција. По тавани доволно чувствителни на собна температура слој. Така, неговата максимална работна температура не е повеќе од 60 степени, а кога тоа ќе се зголеми на 80 и погоре, може да имаат различни деформација или се протега на интернет. Тоа е, тоа е потребно да изберете лустер чија светилка не се загрева воздухот над дозволените вредности или чии таванот се на доволно растојание од површината на таванот и се свртени надолу.Друг важен фактор при одлучувањето за тоа како да го изберете вистинскиот лустерот за суспендирани тавани - се обезбедени од страна на производителот се качи лустери на површината на таванот. Постојат два вида на тела: суспендирани кога лустерот виси на специјални куки, и трим кога светилка со завртки зезнав директно во покривање на таванот. Очигледно е дека кога се занимаваат со таванот се водат можете да го користите само на првата опција. Покрај тоа, тавани делумно се затвора кука, на кој виси лустерот, па мора да се земе тоа во предвид при изборот на висина монтажа.

Дизајн лустерот за суспендирани тавани

Важно е да се дизајнира и лустери. Ако ние го избере ламби и лустери за таванот сјајни водат, тоа е најдобро да се избегне опции со рогови, се претвори до таванот. Прво, тие се доволно силни за да се загрее на таванот површина, и второ, ќе се види во сите сјајни таванот, што претставува внатрешниот дел, како лустери. Поповолна embodiments се лустери нијанси затворени или ротира надолу рогови. Исто така изгледа убаво осветлување, тесни до таванот. Но, во овој случај, вие внимателно треба да изберете кој тип на светилки за да се спречи оштетување на скапи затегнување облога.

Лустерот за суспендирани тавани: како vybrat1Лустерот за суспендирани тавани: како vybrat2Лустерот за суспендирани тавани: како vybrat3
Лустерот за суспендирани тавани: како vybrat4Лустерот за суспендирани тавани: како vybrat5Лустерот за суспендирани тавани: како vybrat6
Лустерот за суспендирани тавани: како vybrat7Лустерот за суспендирани тавани: како vybrat8Лустерот за суспендирани тавани: како vybrat9

Видео: затворен осветлување дизајн

Видео: Полилеј за суспендирани тавани видео

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Лустерот во ходникотЛустерот во ходникот
Лустери за суспендирани таваниЛустери за суспендирани тавани
Како да изберете лустер во салата?Како да изберете лустер во салата?
Лустерот во фоајетоЛустерот во фоајето
LED таванот светилки за домотLED таванот светилки за домот
Тавански лампи за ниски таваниТавански лампи за ниски тавани
Стан таванот лустеротСтан таванот лустерот
Како да се избере таванот се водат?Како да се избере таванот се водат?
Поправање на суспендирани таванот лустеротПоправање на суспендирани таванот лустерот
Како да ги обесува на лустерот на таванот?Како да ги обесува на лустерот на таванот?
» » » Лустерот за суспендирани тавани: како да се избере?