LadyVu.com

Лошите страни на суспендирани тавани

Лошите страни на суспендирани тавани

Рашири тавани

стануваат се повеќе популарни во модерен дизајн. Однадвор, тие изгледаат многу привлечни, имаат различни текстури и различни стил, може да се сокрие испакнатини и нерамнини основните таванот како брзо се монтира и заштитена од ненадејни "поплава" соседи погоре. Лошите страни на суспендирани тавани се следните точки: не сите на разумна цена, мало губење на висината, одредени услови во изборот на светилки, "одговор" на таванот во нацрт, може да биде разлика на рабовите, со поплави, ризикот од оштетување од остри предмети, присуството на еден непријатен мирис за време и по воспоставувањето , проблеми во уредот солидна таванот.

Без разлика дали тоа е неопходно за да се утврди тавани?

Ако на овие прашања, исто така треба да се забележи во повеќе детали за да се види она што тавани во бањата соба има недостатоци, како што се неможноста да се скрие на комуникација, ако тие се чуваат под таванот и повторно на трошоците за внатрешни решенија. Иако постојат некои недостатоци, често е многу честа и популарна опција за денес. Кога ќе се инсталира таванот се водат во кујната е вреди да се размислува на сите од горенаведените недостатоци и да се запамети дека во оваа соба, високо ниво на влажност, честите промени на температурата, достапноста на комуникациите и греење уреди.Кога се планира поправки, многу се размислува за што да се избере тавани: сјајна или ткаенина. Во одредени аспекти, тие се слични, но вреди да се забележи разликата помеѓу нив и да се утврди дали постојат недостатоци во овие структури. Ткаенина тавани водат имаат многу предности, но недостатоци се исто така присутни: ткаенина често се бранеа со ограничен опсег на боја, ниска еластичност, што не ќе ви овозможи да се одржи на вода во случај на истекување од врвот. Присуството на micropores овозможи влага да навлезе надолу. Друг недостаток е неможноста да се ре-монтирање на платно. Ткиво тавани препорачува хемиско чистење, што го прави тешко да се грижи.

При изборот и користење сјајни таванот се водат така е потребно да се земат предвид одредени недостатоци: на површината не е целина (заеднички дизајн места), утврдени комплексноста на заштита (избришете го со мека крпа и со употреба на специјални алатки) .Ако изберат било кој вид на истегнување тавани треба да се истражуваат сите нијанси и придобивките недостатоци, тогаш може да се направи вистинскиот избор, кои нема да се жалам.

Лошите страни на суспендирани тавани 1Недостатоци на суспендирани тавани 2Недостатоци на суспендирани тавани 3
Лошите страни на суспендирани тавани 4Лошите страни на суспендирани тавани 5Лошите страни на суспендирани тавани 6
Недостатоци се водат таванот 7Лошите страни на суспендирани тавани 8Лошите страни на суспендирани тавани 9

Видео: Рашири тавани се добрите и лошите страни

Видео: Недостатоците на суспендирани тавани

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Варијанти на суспендирани таваниВаријанти на суспендирани тавани
Мет тавани - добрите и лошите страниМет тавани - добрите и лошите страни
Рашири тавани - без разлика дали тие се штетни за здравјето?Рашири тавани - без разлика дали тие се штетни за здравјето?
Рашири тавани ПВЦРашири тавани ПВЦ
Дизајн на таванотДизајн на таванот
Суспендирани таванот во ходникотСуспендирани таванот во ходникот
Точка осветлување за суспендирани таваниТочка осветлување за суспендирани тавани
Огледува таваниОгледува тавани
Ткаенина тавани водат - добрите и лошите страниТкаенина тавани водат - добрите и лошите страни
Тела за таванотТела за таванот
» » » Лошите страни на суспендирани тавани