LadyVu.com

Ниво на бучава на апаратот

ниво на бучава на апаратот

Најверојатно знаеш на стереотипот за "страшно" фрижидери советско време? На друг начин да се јавите на звукот на моторите и јазикот не се ротира. Но, тие "страшно" денови, потонат во заборав. Сега, дозволените ниво на бучава на апаратот многу помал. Но, исто така на повеќето тивка и модерни модели понекогаш работат многу бучна. Ајде да видиме како може да се намали бучавата од фрижидер, она правила и стандарди во однос на нивоата на бучава постојат денес.

современите стандарди

Ако се придржуваат до важечките закони, Дозволеното ниво на бучава од фрижидер (во децибели) може да варира од 25 dB 50 dB. Нивото на бучава е поделена во три категории:

  • 25-34 dB - се смета фрижидер низок шум;
  • техника со ниво на бучава од 35-44 dB а припаѓа на средната категорија на ниво на бучава;
  • апаратот со ниво на бучава поголема од 45 dB за фрижидери се однесуваат на зголемена бучава.

И звукот на ладилникот во рамките на законски ограничувања можат да сведочат за статусот на фабриката во единицата или дека тоа не успеа. Ако, во вашето мислење, бучавата на ладилникот е многу силна, се препорачува да се измери специјален инструмент мерач на нивото на звук. Ајде да дознаете како да го направи тоа правилно.

за мерење на бучаваМерење на бучавата на ладилникот се врши, ако вашиот чилер сте загрижени за вашата работа премногу гласна. Да го направите ова, мерење метар на ниво на звук ќе бара прилично скапи уред. Купи тоа сосема непрактично, па логично е да се поканат експерти од соодветните агенции (Rospotrebnadzor, на пример) за едно мерење. Неговиот повик и плати, тоа ќе чини во секој случај поевтини од купување на одделот за еден мерење.

Па, ако таков уред што ги имате, а потоа започнете со измената на тоазголемена бучава на ладилникот на мерење во рамките 50-100 dB. Потоа го испраќа до изворот на бучава, но самиот микрофон не треба да биде поблиску од 50 инчи од вашето тело. Напиши резултатот добиен на табла со инструменти. Сето тоа е направено!

Гласна бучава може да сведочи во врска со дефект компресорот на ладилникот, па дури и дека тој едноставно не се стави на ниво. Од ова и треба да започне со својата "истрага". Ќе треба редовно нивото на водата. Првите мерки позицијата на единицата заедно, а потоа низ. Прилагодлив агол со завртка нозе. Како по правило, звукот исчезнува кога фрижидерот е правилно поставена. Но, ако нивото на бучава и по оваа постапка е доста висока, тоа е можност да се поврзеш со сервисниот центар.

Видео: Како да се намали бучавата од компјутерот?

Видео: фрижидер SAMSUNG RL48RLBSW1 - бучава

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се избере фан?Како да се избере фан?
Положи уво и бучава неговатаПоложи уво и бучава неговата
Бучава во ушите и главатаБучава во ушите и главата
Молчи компресор за аквариумМолчи компресор за аквариум
Безжичен слушниБезжичен слушни
Тинитус - причинаТинитус - причина
Шум на срце кај детеШум на срце кај дете
Кат звучна изолација под ферманКат звучна изолација под ферман
Фрижидер не замрзнуваФрижидер не замрзнува
Тинитус - ТретманТинитус - Третман
» » » Ниво на бучава на апаратот