LadyVu.com

Пропуштањето на матката - Причини

пролапс на матката причини

Причините за појава на матката пролапс кај жените во репродуктивна возраст, обично поврзан со труд.

Механизмот на настанување и манифестација

Пропуштањето на грлото на матката е последица на слабеење на мускулите и лигаментите на карлицата. Поради истегнување на мускулите постои промена на гениталните органи на женското тело, кои претходно го поддржа карличните мускули. Често придружени со изоставувањето на поместување на мочниот меур, или попрво неговата јака, како резултат на испуштањето на предниот вагинален ѕид. Појава на испакнатина на ѕидот на ректумот кога процесот доведува до пролапс на задниот вагинален ѕид.Манифестира оваа повреда болни сензации кои се јавуваат веднаш по породувањето. Се особено ранливи на оваа болест кај жените на возраст од 35 години.

Причините за појава на матката пролапс кај жените

Главните причини зошто мора да постои матката пролапс, Тие се:

  1. Повреда на мускулите наоѓа во карлицата. Ова се случува за време на породувањето, кога висок притисок е имал на мускулите. Како резултат на тоа, нивната способност да се одржи на органи во физиолошки позиција се намалува. Често, погрешна примена на форцепс или екстракција на фетусот за карлицата крајот повреда може да се случи како резултат на кои постои матката пролапс.
  2. Конгенитални карлицата, матката болест на сврзното ткиво.
  3. Повреда на инервација на мускулите на урогениталниот дијафрагмата парализа 3 и 4 сакралните нерви.
  4. Неуспехот да се во согласност со правилата на биомеханиката жена. Значи, ако жената е на должност на професијата да се укине тежини правилно, ризикот од матката пролапс се зголемува.
  5. Чести запек. Поради неухранетост, многу жени страдаат од дигестивни нарушувања како што се запек. Тие, исто така може да предизвика матката пролапс,причините на матката пролапс кај жените поради постојаниот пораст на карличните мускули.
  6. Исто така, кога недолично однесување на жените за време на периодот на опоравување по раѓањето, неусогласеност со медицински упатства, може да предизвика матката пролапс.

Така, на изглед повлекување на болка во абдоменот, често фаворизирање на лумбалниот предел и сакрум, паралелно поврзани со оштетување на уринирање и дефекација, чувство и изглед на се има страно тело во вагината, може да биде манифестации на болеста, како што матката пролапс. Ако имате било какви знаци на овие жена мора веднаш да се консултирате со гинеколог.

Видео: Пропуст на матката. Предизвикува. Лигаменти нерамнотежа.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Матката пролапс - СимптомиМатката пролапс - Симптоми
Издолжување на грлото на маткатаИздолжување на грлото на матката
Вагинален птозаВагинален птоза
Кегел вежбите за матката пролапсКегел вежбите за матката пролапс
Грлото на матката птозаГрлото на матката птоза
Локација на матката во телотоЛокација на матката во телото
Пропуштањето на грлото на матката - третманПропуштањето на грлото на матката - третман
На предниот ѕид на вагинатаНа предниот ѕид на вагината
Пропуштањето на вагината ѕидовиПропуштањето на вагината ѕидови
Матката пролапс - што да правам?Матката пролапс - што да правам?
» » » Пропуштањето на матката - Причини