LadyVu.com

Точка осветлување за суспендирани тавани

точка осветлување за суспендирани тавани

Тавани за долго време и се користат во станови и канцеларии. И од моментот на појавата на видови на суспендирани тавани стана многу повеќе.

Но, што е со систем за осветлување, со таванот?

Од едноставни до комплексни

Тела за тежина таванот денес. Размислете за нивниот вид во ред.

Наједноставниот и најчестиот решение челик рефлектори за тавани. Тие се лесно да се интегрираат, изгледаат одлично. Тие можат да бидат изградени во многу различни начини - од периметарот, а завршува со "змија".

Таквите светилки се, пак, се поделени во два подвида:

  • LED осветлување за суспендирани тавани;
  • рефлектори со халоген лампи.


Главната предност на првата опција е долг работен век, заедно со главниот недостаток - високата цена. Втората опција има добри топлина дисипација, што дефинитивно може да има негативно влијание врз вашиот таванот.

Таванот светла за суспендирани тавани денес голем број на форма, број на светилки, начинот на вградување и други. Започне вашиот избор е со формата и вредноста на секој од сорти. Таквите светилки, поради нивната мала големина, го прават тоа можно да се создаде покори светлина или визуелно подели просторот на собата.

Други видови на светилки за суспендирани тавани:

  • флуоресцентни лампи;
  • растер;
  • фактури
  • тела grilyato;
  • Паѓачки.

Различни форми на вградни светилки за суспендирани тавани може да се создаде вистински ремек-дела.

Ако имате тавани, а потоа со избор на светилка нема да имаат проблеми. Има само еден принцип кој може да се подели видови на светилки за суспендирани тавани:

  • фиксна;
  • Ротари.
точка осветлување за суспендирани potolkov1точка осветлување за суспендирани potolkov2точка осветлување за суспендирани potolkov3
точка осветлување за суспендирани potolkov4точка осветлување за суспендирани potolkov5точка осветлување за суспендирани potolkov6
точка осветлување за суспендирани potolkov7точка осветлување за суспендирани potolkov8точка осветлување за суспендирани potolkov9
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Тавани со осветлување на периметарТавани со осветлување на периметар
Инсталација и монтажа на тела во таваниИнсталација и монтажа на тела во тавани
Лустери за суспендирани таваниЛустери за суспендирани тавани
Таванот другар светилкиТаванот другар светилки
LED светилки за суспендирани таваниLED светилки за суспендирани тавани
Таванот светлинаТаванот светлина
Тавански вградни местоТавански вградни место
Таванот LED светла за суспендирани таваниТаванот LED светла за суспендирани тавани
Суспендирани тавани со осветлувањеСуспендирани тавани со осветлување
Тела за таванотТела за таванот
» » » Точка осветлување за суспендирани тавани