LadyVu.com

При собирањето на бреза пупки?

при собирање бреза пупки

Дозирање вредност вегетативна суровина главно зависи од точноста на својата образувам. Затоа, тоа е важно да се знае точно каде и кога да се соберат бреза пупки

и како да ферментира. Претходно, слични способности кои ги има само билкари со богато искуство или наследен исцелители сега поговорка стана достапен.

При собирањето на бреза пупки за производство на лекови?

За да добиете најмногу корисна суровина, богата со витамини, елементи во трагови, од суштинско значење хемикалии, богата со есенцијални масла, важно е да се чека тој да созреат.

Кога бреза пупки треба да се собираат за лекување на разни болести, во зависност од географската локација и климата во регионот. Билкари се препорачува да се вклучат на работното парче со почетокот на топлина, обично во пролет.

Важен индикатор за зрелоста на бреза пупки да се соберат е нивната оток. Колку посилни се истури сок, повеќе хранливи материи во нив. Кога снегулки треба да се вклопуваат snugly на младите во зелена, инаку суровина е веќе задоцнета.Боја подготвени бубрежна Браун Браун, на база може да има една зеленкаста нијанса. Мирисот е зајакната со брзи прсти триење, потсетува на балсамик мирис. Ако се обидете пупка вкус, не му е изречена циничност, задоцнија, јазикот малку вцепенен ( "плете").

Во кој месец се собираат бреза пупки?

Точното време зависи од работното парче, како што веќе споменав, на теренот.

Ако на почетокот на пролетта, на почетокот на собирањето на бреза пупки се наоѓа на крајот на февруари. Во други случаи, тоа е подобро да се почека за изречената затоплување бреза SAP активно се движеле по стеблото и гранките, zagotavlivaya медицински суровини со 10-ти април до почетокот на јуни.

Како да се собираат и ферментирани бреза пупки?

Процесот е во прашање се врши рачно, во чисти подрачја подалеку од патеките и индустријата. За време на собирањето мора да се придржуваат до следниве правила:

  1. Намалување на бубрезите директно со младите гранки.
  2. кога ќе треба да се соберат бреза пупки
  3. Магацинот суровина за сушење во вентилирана просторија.
  4. Thresh суви гранки.
  5. Кваси низ сито добиени бубрезите.
  6. Складирање на суровини во сува хартиени кеси.

Искусни билкари знам еден трик, додека собирање на бубрезите - ако тие се премногу мали и лошо потечени, можете да го напуштите сече гранки за 1-2 дена во топла влажна место, и само потоа да продолжи на работното парче.

Видео: даровите на природата / бреза пупки

Видео: да почне собирање на бреза пупки.

Видео: Медицински бреза пупки. Рецепти на бреза пупки

Видео: бреза пупки. Тинктура од бреза пупки

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Катран - контраиндикацииКатран - контраиндикации
Производите направени од бреза коратаПроизводите направени од бреза кората
Бреза пупки - апликацијатаБреза пупки - апликацијата
Третман на бреза SAPТретман на бреза SAP
Бреза метлаБреза метла
Собирање на бреза SAPСобирање на бреза SAP
Бреза SAP - палкаБреза SAP - палка
Колку пати во вашиот живот носи плодови бреза?Колку пати во вашиот живот носи плодови бреза?
Бреза пупкиБреза пупки
При собирањето на тревата?При собирањето на тревата?
» » » При собирањето на бреза пупки?