LadyVu.com

Зголемување на киселоста на вагината

зголемување на киселоста на вагината

Киселоста на вагината е важен индикатор на репродуктивното здравје на жените. вагинален киселост се определува со живеалиште во него лактобацилите производство на млечна киселина. Нормалното ниво на киселост на органот обезбедува заштита од решавање на неа и репродукција на патогени габи и бактерии.

Но, кога постои намалување на износот на млечна киселина бактерии, тоа веднаш се рефлектира во индекс на киселост. Како причини за вагинален киселост може да се прават промени во хормоналниот позадина, приемот на антибактериски препарати, намален имунитет, климатските промени и стрес.

Норма вагинален киселост

На нормална pH на 3,8-4,5 индикатор. Читање над овие вредности укажува алкална средина на вагината, пониски - кисело. Така, за да се зголеми киселоста на пример, кога на pH е под 3.8.

Киселоста на вагината во текот на бременоста

Бременоста може да предизвика промени во вагиналниот киселост. И тоа може да се закануваат на жената носи дете, бактериска вагиноза, Она што не може да се дозволи. Според тоа, жените се "во позиција" треба да биде два пати неделно за да се утврди оваа бројка. Ова е особено точно за жените кои претходно страдале dysbiosis.

Како да се утврди киселоста на вагината?За да дознаете на киселост не мора да одат на лекар и да преземат соодветни тестови во таква интимна местото на женското тело. Постојат специјални тестови на киселоста на вагината.

Почетна тест за утврдување на киселоста на вагината е збир на тест ленти и маса на која да се оцени резултат. За да дознаете на ниво на киселост, тоа е потребно за неколку секунди за да се закачите на тест ленти на ѕидот на вагината.

Висока pH вредност ќе укажуваат на ниска киселост, ниски, спротивно на зголемување или ацидификација.

Како да се намали киселоста на вагината?

Пред да се преземат чекори за да се намали киселоста на вагината на било кој начин на потребата на луѓето да одат на лекар-гинеколог. Само специјалист може да се утврди причината за оваа состојба и ќе одговори на прашањето за тоа како да се намали киселоста на вагината, да се препише соодветна терапија во насока на намалување на стапката на вагината микрофлора.

Видео: Вистината за вагината

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Брис од вагинатаБрис од вагината
Спречување на вагината dysbiosisСпречување на вагината dysbiosis
Степенот на чистота на вагинатаСтепенот на чистота на вагината
Третман на бактериска вагиноза кај женитеТретман на бактериска вагиноза кај жените
Вагинален анатомијаВагинален анатомија
Како да се утврди киселоста на желудникот?Како да се утврди киселоста на желудникот?
Зголемена киселост на желудникот - симптомиЗголемена киселост на желудникот - симптоми
Намалени гастричната киселост - СимптомиНамалени гастричната киселост - Симптоми
Намалени гастричната киселост - Симптоми и лекувањеНамалени гастричната киселост - Симптоми и лекување
Киселата средина на вагинатаКиселата средина на вагината
» » » Зголемување на киселоста на вагината