LadyVu.com

Како да се земе масти режач ел-карнитин?

како земање на масти режач Ел карнитин

El-карнитин - метаболички соединение е присутно во човечкото тело природно подобрува и го забрзува метаболизмот, го подобрува издржливост и намалување на замор. По сериозните физички оптоварувања Ел-карнитин

поправка мускулното ткиво и ги заштитува од понатамошно оштетување. Оваа супстанца е активен учесник во процесот на производство на енергија од масти. Ако постои недостаток во телото на Ал-карнитин, го губи способност за обработка на масти, што доведува до проблеми со срцето и дебелината.

Како да се земе масти режач ел-карнитин?

Масти режач ел-карнитинот се препорачува за луѓе кои играат спортска, особено фитнес, аеробик и тело зграда. Како да се земе Ел-карнитин, тоа зависи од насоката на неговата употреба. Тоа се користи за сила обука, како еден од конститутивните елементи на спортски исхрана, како и масти режач комбинирање со употреба на физичка исцрпеност. Ако го земеме ал-карнитин без физички напор, тој предизвика само зголемување на апетитот, и дефинитивно нема да придонесе за губење на тежината. Времетраењето на обуката не треба да биде помалку од половина час, а потоа се активира процесот на согорување на масти природно.Супстанција ел-карнитин делумно влегува во телото со храна богата со протеини, како што се риба, пилешко месо, сирење, пченица микроб и така натаму. Д. Но, за спортисти оваа сума станува недоволен. Дозата е избран за секој поединец и зависи од нивото на физички напор, општата состојба на телото и препарат кој содржи супстанцијата. Што се однесува до општите упатства за употреба, масти режач ел-карнитин Ел карнитин масти режачтечност спортисти преземање на 15 ml за 30 минути пред тренинг, tableted и од 500 до 1500 mg еднаш пред да се вежба. За возрасни, кои не се вклучени во спортот, овие дози се поделени на неколку делови и да се зема 2-3 пати во текот на денот.

Контра ел-карнитин масти режач

Ел-карнитинот се смета безопасни супстанции, но сепак луѓето кои страдаат од периферна васкуларна болест, цироза на црниот дроб, хипертензија, дијабетес и болести на бубрезите пред употребата на препарати кои содржат Ал-карнитинот треба да се консултираат со лекар. Со користење на оваа супстанција може да предизвика несакани ефекти како гадење, стомачни грчеви, повраќање и дијареја.

Видео: Масти # Број 13 (FLEX-спорт) Lipo 6, Л-карнитин

Видео: L - Карнитин - масти режач за губење на тежината! Што е тоа? Зошто? Како да се земе? V.O.D

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Авокадо исхранаАвокадо исхрана
Karniton слабеењеKarniton слабеење
Elkar слабеењеElkar слабеење
Како да се Л-карнитин за губење на тежината?Како да се Л-карнитин за губење на тежината?
Fat Burner - Спортска исхранаFat Burner - Спортска исхрана
Најефективен масти режачНајефективен масти режач
Elkarnitin - контраиндикацииElkarnitin - контраиндикации
Губење на тежината производи за спортистиГубење на тежината производи за спортисти
На течноста масти режач el-карнитинНа течноста масти режач el-карнитин
Масти режачМасти режач
» » » Како да се земе масти режач ел-карнитин?