LadyVu.com

Зошто е "пука" во уво?

Зошто се пука во уво

Чувство на "оган" во уво - сосема вообичаена појава и веројатно запознаени за речиси секого. Овој симптом може да биде или сингл, траат долго и понекогаш се јавуваат како и да бидат придружени со болка во увото и други непријатни симптоми. Ние учиме она што може да лежи причината за овие појави.

Зошто периодично "отпуштен" во уво, без болка?

Најчесто оваа состојба е предизвикана од присилно брзиот пад на мускулите на средното уво - и затегнатоста на стреме, кои потоа се истисне воздухот. Затоа, се чини дека во ушите на глувите неколку кратки снимки.

Уште помалку честа причина за ваквите сензации може да биде фаринксот мускулен спазам, фиксирана на Евстахиевата туба и со имотот на нагло опаѓа. Општо земено, кратки ритмички "postrelivaniya" во овој случај се јавуваат при голтање плунка.Ако увото пука без болка од време на време, нема причина да се грижите. Но, ако овие чувства почнуваат да се редовни, треба да се однесуваат на otolaryngologist.

Зошто "пука" во болка на уво?

Главната причина за болка во увото, проследено со "пукање" - воспаление на средното уво, се карактеризира со зголемување на притисокот и акумулација на течност во тој дел од аудитивни орган поради опструкција на Евстахиевата туба. Поретко, овие симптоми се присутни во воспаление на внатрешна, надворешна уво, otolaringicheskih други болести:

  • мастоидитис;
  • evstahiit;
  • синузитис;
  • тонзилит и така натаму.

Овој феномен често се јавува за време или по летање во авион, кога постои нагло се промени во надворешниот притисок.

Други причини за странски прашање може да биде во уво, навлегување на вода, уво траума. Исто така, се пука и болка во увото може, од причини кои не се поврзани со горниот респираторен патологии, како што се:

Видео: 6 рамки. Во нешто пука на уво

Видео: Снимање Мачкам уво! инфекции на увото

Видео: Лекарите видеокасета паразит кој јаде увото на пациентот

Видео: Зошто бучава во ушите? 3 причини

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Уво болка во дете - прва помошУво болка во дете - прва помош
Третман за воспаление на средното уво уво домаТретман за воспаление на средното уво уво дома
Чешање на ушитеЧешање на ушите
Болка во градите - ПричиниБолка во градите - Причини
Уво болка кај детеУво болка кај дете
Уши поп и вртоглавицаУши поп и вртоглавица
Воспаление на средното уво кај децатаВоспаление на средното уво кај децата
Earache внатрешностаEarache внатрешноста
Зошто е болно грло?Зошто е болно грло?
Прва помош: болка во увото на детето - што да правам?Прва помош: болка во увото на детето - што да правам?
» » » Зошто е "пука" во уво?