LadyVu.com

Материјал за тавани

Материјал за тавани

Истегнување структури за таванот сега стана многу популарен поради неговата леснотија на користење и способноста да се создаде различни дизајн опции. Подолу ќе ги разгледаме во она што вид на материјал за тавани, подобро и како да се избере добра опција и за себе.

Рашири тавани - составот на материјалотСите постоечки типови на суспендирани тавани е конвенционално поделени во три категории според материјали. Добрите и лошите страни на секоја од нив ќе се дискутира во следнава листа.

  1. Рашири тавани се направени од природни материјали честопати се нарекува ткиво. Дизајнот на такви структури повеќе воздржани и традиционална. Типично, оваа опција е избрана за детски соби и спални соби. За кујни и бањи ткаенина тавани Тоа не е соодветен, бидејќи материјалот не може да издржи на зголемување на влага. Од предностите вреди да се напомене повисока отпорност на гребење, температури под нулата (може да биде безбедно да се користи за незагреани простории). Ткаенина материјал за тавани, широк околу 5 метри, па може да се добијат безшевни покриеност, дури и во пространа сала.
  2. Материјалот за тензија potolkov1
  3. При одлучувањето која од материјал за тавани, подобро, многу се спротивстави и цената опсег. Во овој поглед, изградба на ПВЦ ткаенина надмине побарувачката аналози поради ниските цени. Покрај тоа, можете да изберете мат или сјајни слој на било која боја и со било која слика.
  4. Материјалот за тензија potolkov2
  5. А малку помала веројатност да се користи материјал за тавани од стакло. Монтажа принцип е малку поинаква и повеќе наликува на инсталација на суспендирани структура. Но, оваа опција е избрана, а ретко се должи на комплексноста на инсталацијата и околу половина од период на работа.
Материјалот за тензија potolkov3

Па како резултат имате поглед на избор на материјал за таванот се водат. Ако сакате да експериментирате малку и да се создаде оригинален дизајн, тоа е подобро да се користи ПВЦ филм. За поголеми соби и класичен дизајн е посоодветна видови ткива, како резултат ќе добиете лесна таванот и можност да ги собереш на комплексни дизајн на повеќе нивоа.

Видео: Рашири тавани: ПВЦ или крпа?

Видео: материјали за суспендирани тавани

Видео: Филм за суспендирани тавани MSD ТРГОВИЈА МИНСК NOVOVOSTOK novovostok.com 8029-3434342

Видео: Инсталирање на суспендирани тавани од компанијата "повеќе услуги"

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Рашири тавани во куќатаРашири тавани во куќата
Како да се грижи за истегнување тавани?Како да се грижи за истегнување тавани?
Рашири тавани - ткаенина или PVC?Рашири тавани - ткаенина или PVC?
Рашири тавани во дневната собаРашири тавани во дневната соба
Мет тавани - добрите и лошите страниМет тавани - добрите и лошите страни
Рашири тавани - без разлика дали тие се штетни за здравјето?Рашири тавани - без разлика дали тие се штетни за здравјето?
Рашири тавани - што подобро да се избере?Рашири тавани - што подобро да се избере?
Дизајн на таванотДизајн на таванот
Ткаенина тавани водат - добрите и лошите страниТкаенина тавани водат - добрите и лошите страни
ПВЦ таваниПВЦ тавани
» » » Материјал за тавани