LadyVu.com

Ткаенина тавани водат - добрите и лошите страни

Ткаенина тавани: добрите и лошите страни

За сеопфатен и хармоничен перцепција на собата е важно не само на ѕидовите и подот, но на таванот и стегнатост. И со цел да се дизајнира тоа беше спектакуларен и оригиналот, ние може да се препорача да се инсталира суспендиран тавани. Но, тоа не е познат на многу на филмот ПВЦ, и други, помодерни, и нивните различни (само имајте предвид - не е без своите предности и minuses) - ткаенина тавани. Одговарајќи на разумно прашање, зошто ткаенина тавани

, Сите добрите и лошите страни се разгледуваат одделно. Па ...

Предности на ткаенина суспендиран таваниПрво на сите, тоа треба да се напомене дека на почетниот материјал за такви таванот крпа е импрегнирана со полиуретан, кој во својот оперативен карактеристики (сила, отпорност на температура флуктуации и механички сили) ги надминуваат ПВЦ филм. Покрај тоа, ширината на користени ткаенина (5 метри) ви овозможува да се качи тавани без рабови, како што повеќето од собите се со ширина што не надминува ширината на веб до таванот на ткаенината. Несомнени предности вклучуваат фактот дека инсталацијата на таквите таванот е многу полесно отколку на таваните на ПВЦ филм - нема потреба да се загрее, секоја соба, било на самиот материјал. Без сомнение, она што ткаенина тавани ред насликани и тие дури и може да се примени моделот или украс, интерес и професионални дизајнери, и обичните граѓани во смисла на создавање на индивидуални внатрешни работи. И уште една предност на ткаенина тавани, кој ви овозможува да ги инсталирате, дури и во градинките и болниците - висока безбедноста на животната средина. Во операцијата, емитува штетен или токсични супстанции.

таванот недостатоци ткаенина

Во фер, треба да се каже за некои од недостатоците на вид на суспендирани тавани. Прво на сите, тоа е нивната прилично висока цена. Ткаенина тавани се водат по завршувањето материјали на високата цена категорија. Друга лоша работа тавани ткаенина вклучуваат ниско нивната еластичност. Затоа, во областите каде што поплави е можно (на соседите се различни) како тавани е подобро да не се инсталира - тие нема да издржат голема количина на вода (PVC таванот во такви случаи се протегала), и преку материјалот вода едноставно ќе излегуваат во јавноста. Додадено на ова е фактот дека дури и во случај на помали штета ќе мора да го промени целиот таванот, што е скапо и проблематично. Исто така, ткаенина тавани лошо исчистени.

Ткаенина тавани: на добрите и minusy1Ткаенина тавани: на добрите и minusy2Ткаенина тавани: на добрите и minusy3
Ткаенина тавани: на добрите и minusy4Ткаенина тавани: на добрите и minusy5Ткаенина тавани: на добрите и minusy6
Ткаенина тавани: на добрите и minusy7Ткаенина тавани: на добрите и minusy8Ткаенина тавани: на добрите и minusy9
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Таванот се водат сатенТаванот се водат сатен
Бесшевни таваниБесшевни тавани
Мет тавани - добрите и лошите страниМет тавани - добрите и лошите страни
Ткаенина таваниТкаенина тавани
Рашири тавани - што подобро да се избере?Рашири тавани - што подобро да се избере?
Поправка на суспендирани таваниПоправка на суспендирани тавани
Рашири тавани сатенРашири тавани сатен
Кои се тавани?Кои се тавани?
Ткаенина тавани водатТкаенина тавани водат
ПВЦ таваниПВЦ тавани
» » » Ткаенина тавани водат - добрите и лошите страни