LadyVu.com

Веѓа пирсинг

веѓа пирсинг

Пирсинг - модерен начин да се украсуваат телото и лицето. И необичен избор на локација за обетки, повеќе оригинални идејата за декорација и вкус fashionista во целина. До денес, повеќе популарност стекна веѓа пирсинг. Ова се должи на фактот дека дел од лицето над очите се секогаш отворени, што е обврзана да го привлечат вниманието на една интересна декорација. Современата уметност ви овозможува да направите пирсинг веѓа пирсинг и момчето и девојката. Затоа, овој тип на тело декорација се смета за повеќето разноврсна. Денес, ние може да го направи на пирсинг на веѓа на два вида:

  1. Хоризонтална веѓа пирсинг. Таков метод вклучува продупчување на кожата на две места по должината веѓата линија. Род т.н. држач за овој вид на пирсинг е обично поблиску до главата и нежно ѕиркаа под, над или директно од скалпот.
  2. Вертикална веѓа пирсинг. Овој метод вклучува пирсинг на кожата над и под кожата на главата, се напуштање на веѓа недопрени. Вертикална пирсинг е повеќе популарна, бидејќи во овој случај акцентот е на пирсинг, и стилска форма веѓите и обетки изгледа многу поизразени.

Ефекти на веѓа пирсингДонесување на одлука за да се направи веѓа пирсинг, треба да се пријде на ова прашање со најголема сериозност. Како што е познато, каква било интервенција, па дури и со декоративна смисла, може да има последици. Несакани тече надвор од пирсинг на веѓата може да биде воспаление на лицето. И тоа е вреди да се напомене дека ова е најстариот безопасни последица. Исто така, во процесот може да се допре нерв, предизвикува притискане или парализа на орган. труење на крвта - чести случај пункција веѓите, како и виралниот влез или венерични болести. За да се избегне повреда и опасни последици, потребно е прво на сите да не ги прифати пирсинг или самоук дома. се украсуваат само од страна на специјалисти, по можност, во салон за убавина.

пункција brovi1пункција brovi2пункција brovi3
пункција brovi4пункција brovi5пункција brovi6
пункција brovi7пункција brovi8пункција brovi9

Видео: веѓа пирсинг

Видео: пирсингот (пирсинг) веѓите.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Уво пирсингУво пирсинг
Веѓа пирсингВеѓа пирсинг
Нос пирсинг - обеткиНос пирсинг - обетки
Видови на пирсингВидови на пирсинг
Пункција усниПункција усни
Брадавица пирсингБрадавица пирсинг
Злато пирсинг за стомачниЗлато пирсинг за стомачни
Пирсинг уснаПирсинг усна
Што треба да се мисли пред да направите пирсинг?Што треба да се мисли пред да направите пирсинг?
Уво пирсингУво пирсинг
» » » Веѓа пирсинг