LadyVu.com

Видови на пирсинг

видови на пирсинг

пирсинг

- Современи методи на украсување на лице и тело, како и еден од начините за себе-изразување. Најчесто жените се обетки, веѓите, усните, носот, јазикот, папокот и гениталиите. Подолу е краток поглед на некои видови на пирсинг на телото и лицето.

Видови пирсинг усна (уста)

пункција усни Таа е една од релативно безбедна, едноставна и безболна видови на пирсингот. Главните видови како пирсинг следново:

 • Вертикална Labret - пункција се одвива нормално на усна, обично пониски, точно во центарот или на страна;
 • Хоризонтална Labret - повеќе сложени и помалку популарни имаме пункција врши паралелно усна;
 • медуза - пирсинг на жлебот на горната усна од страна на назалниот септум, со користење на обично топчиња, орнаменти;
 • Монро - усна пирсинг на горниот дел од левата страна, ја имитира Мерилин Монро мол;
 • Мадона - извршување на слични пункција, но со десната страна од устата;
 • Двојки Монро пирсинг или Мадона - продупчување на кожата над усна во форма на муви лево и десно;
 • каснување од змија - пирсинг, како и претходната, но и на двете страни на долната усна;
 • Далија - прилично екстремни пирсинг симулирање на празнина празнината со двете страни во регионот на лабијална комисурите (аглите на устата);
 • насмевка - пункција на frenulum од внатрешната страна на горната усна, во која декорација е видлива само кога лицето ќе се насмевне.

Видови на нос пирсинг



Ова е прилично популарен вид на пирсинг, особено меѓу младите луѓе. Тоа е поделено на овие видови:

 • пирсинг ноздрите - еден пункција или пирсинг на едната или двете ноздри во различни места со поставување на столпчиња, прстени или прачки;
 • мост - хоризонтална или вертикална дупчење на кожата збира во носот или помеѓу веѓите со додаток-прачка;
 • Septra - пирсинг на долната страна на врвот на носот без да влијае на 'рскавицата;
 • преграда - пирсинг преграда 'рскавицата помеѓу ноздрите;
 • пирсинг носот - вертикална или хоризонтална пирсинг меки ткива носот користење на мали прачки;
 • Остин Бар - пункција хоризонтална површина над врвот на носот, без да влијае на 'рскавицата;
 • септум пирсинг - комплекс пункција една ноздра, горниот дел на назалниот септум и вториот ноздра.

Видови папокот пирсинг

видови на папокот пирсинг

папокот пирсинг Денес, многу жени избираат да се истакне нивниот сексапил. Тоа е поделено во овие видови:

 • вертикална врвот - прободување на кожата збира над папокот;
 • долниот вертикален - продупчување на кожата збира под папокот, често се изведуваат заедно горниот вертикална пирсинг;
 • хоризонталната - продупчи страна на папокот;
 • вистински пирсинг - пирсинг конвексни папокот (банани ожилно ткиво);
 • multipirsing - комбинација на неколку видови на пирсање.

Видео: Прободен // // Тетоважа ОРИЕНТАЦИЈА LeyOtvechaet # 3

Видео: ТВ серии Kolschik - Лекција 8 - Видови на пирсинг како што се прави на пирсинг, се грижи за пирсинг!

Видео: најекстремните видови bodimodifikatsii и пирсинг | Јас за bodimodifikatsii?

Видео: Мојата приказна пирсинг! И ви треба?

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Уво пирсингУво пирсинг
Веѓа пирсингВеѓа пирсинг
Веѓа пирсингВеѓа пирсинг
Нос пирсинг - обеткиНос пирсинг - обетки
Пункција усниПункција усни
Брадавица пирсингБрадавица пирсинг
Злато пирсинг за стомачниЗлато пирсинг за стомачни
Пирсинг уснаПирсинг усна
Што треба да се мисли пред да направите пирсинг?Што треба да се мисли пред да направите пирсинг?
Уво пирсингУво пирсинг
» » » Видови на пирсинг