LadyVu.com

Пирсинг уво 'рскавица

'рскавица уво пирсинг

запознаени обетки

во earlobes не се издвои. Затоа, прогресивни луѓе кои сакаат да ја изразат својата индивидуалност, свртувајќи се кон piercer. До денес, имаше многу нови украси и како да се изврши уво пирсинг 'рскавица. Тој изгледа убаво, привлекува очите, погоден за секој стил и, згора на тоа, лесно се скриени под косата, ако вишокот на вниманието ќе биде пожелно.

Разновидноста на уво 'рскавица пирсинг

До неодамна, имаше само неколку начини да се пробие на школка, а популарноста ја уживаат само 2-3 техники. Сега салони нудат следните видови на пирсање на рскавицата на увото:

 • tragus;
 • antitragus;
 • хеликс;
 • antiheliks;
 • Daisy;
 • раце;
 • orikl;
 • орбитали;
 • раковина;
 • индустриски.
Прободен обетки уво 'рскавица

Еден од гранки на најнова технологија е пункција EDI проектот. овој тип на пирсинг Тоа е комбинација на индустриски, tragus, antitragus и орбиталните. Во овие зони се направени пункции, во која дел обетки, врзан во центарот на подвижни средства.

Што користи обетки за пирсање на рскавицата на увото?Главните видови на орнаменти:

 • labrets;
 • mikrobanany;
 • прачка;
 • прстен;
 • циркулари;
 • Харди.

Веднаш по пункција постави само labrets или медицински челик прачка, во зависност од видот на пирсинг. Потоа можете да изберете за успешно лекување и се стави апсолутно секој обетка, но не се ограничени.

Последиците од неуспехот на пирсинг на уво 'рскавица

Компликации ако неправилно се врши, пункција или недоволна грижа Ранко може да биде:

 • дробење на 'рскавицата;
 • гноен воспаление на местото на пункција;
 • 'рскавица тумори;
 • формирање на лузна околу обетки;
 • парализа на лицето;
 • испуштањето на 'рскавицата;
 • штета уво ткиво;
 • контрола на инфекција;
 • деформација на уво.
пирсинг на 'рскавицата на увото 1Прободен уво 'рскавица 2Прободен уво 'рскавица 3
пирсинг на 'рскавицата на увото 4пирсинг на 'рскавицата на увото 5пирсинг на 'рскавицата уво 6
пирсинг на 'рскавицата на увото 7пирсинг на 'рскавицата на увото 8пирсинг на 'рскавицата на увото 9
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Уво пирсингУво пирсинг
Веѓа пирсингВеѓа пирсинг
Веѓа пирсингВеѓа пирсинг
Нос пирсинг - обеткиНос пирсинг - обетки
Видови на пирсингВидови на пирсинг
Пункција усниПункција усни
Злато пирсинг за стомачниЗлато пирсинг за стомачни
Пирсинг уснаПирсинг усна
Што треба да се мисли пред да направите пирсинг?Што треба да се мисли пред да направите пирсинг?
Тунели во ушитеТунели во ушите
» » » Пирсинг уво 'рскавица