LadyVu.com

Злато пирсинг

злато пирсинг

Пирсинг сега - повеќе од декорација на лицето и телото, тоа е знак на слобода, непочитување конвенции и понекогаш припаѓаат на одредена субкултура или млади боемски уметничките кругови. Модерни пирсинг вклучува користење на разни украси изработени од метал, скапоцени и полу-скапоцени камења, како и бижутерија.

Злато пирсинг се смета за најбезбедно, бидејќи за овие производи се зема злато на минимум од 585-та тест, и се користи како лигатура паладиум. Таквите легура има антибактериско и антигабично дејство, а во прилог на паладиум и злато состав е Хипоалергично. Тоа е само важно да се избере вистинскиот златен накит за пирсинг, да ги купат во познати накит компании, специјализирани одделенија и онлајн продавници со добар углед.

Злато уво пирсинг

Уво пирсинг - најчестиот вид на пирсинг. Традиционално, за да се приспособат украси прободен уво, но повеќе егзотични изгледа пирсинг во другите делови на уво - на tragus, hryaschik. Многу стилски и оригиналот се смета за уво пирсинг Хеликс (Hpeliks). Тој вклучува истовремено користење на украси на различни форми. Уво може да биде украсена со прстени, ѕвезди, сложена фигурини, понекогаш одделни ставки во исто време дополнети со insets на убави камења.

Злато пирсинг за носВтората се смета од страна на популарноста нос пирсинг. Декорација за овој дел на лицето, со отсуство на бравата, и прицврстување е обезбедено од страна на посебна конфигурација на нозете. Видови на нос пирсинг неколку:

  • пункција на ноздрите, производот може да биде во форма на каранфилче, прстени, Staples, итн.;
  • продупчи преграда помеѓу ноздрите со декорација во форма на прстен или потковица;
  • пункција врвот на носот, украсени со спирален накит;
  • продупчи преку крила и на назалниот септум со пристаништето во банана или прачка;
  • прободување на кожата на носот на нивото на очите со декорација на бар.

Злато пирсинг за јазикот и усните

за пирсинг јазик користи пресврт - свиткана и извртени во исто спирала во производи. Таквите декорации, исто така може да се носи во јазик и ушите. За целите на декорација најчесто се користи Labret усна се состои од две топки, од кои еден е лемење на прачка, додека другиот е лесно да се отстрани.

Златен Веѓа пирсинг

Веѓа пирсинг се користи од страна на оние кои сакаат да се привлече внимание на очите. Веѓа прободен вертикално, хоризонтално или дијагонално, поблиску до храмот, за да не се оштети оптичкиот нерв. Довери на постапката може да биде само една професионална high-end!

златен накит за пирсинг 1злато пирсингот накит 2златен накит за пирсање 3
златен накит за пирсање 4злато пирсингот накит 5златен накит за пирсање 6
златен накит за пирсање 7златен накит за пирсање 8златен накит за пирсање 9

Видео: Злато нос пирсинг fianit

Видео: Златен прстен за пирсинг

Видео: Машки накит

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Веѓа пирсингВеѓа пирсинг
Веѓа пирсингВеѓа пирсинг
Нос пирсинг - обеткиНос пирсинг - обетки
Видови на пирсингВидови на пирсинг
Пункција усниПункција усни
Брадавица пирсингБрадавица пирсинг
Злато пирсинг за стомачниЗлато пирсинг за стомачни
Пирсинг уснаПирсинг усна
Што треба да се мисли пред да направите пирсинг?Што треба да се мисли пред да направите пирсинг?
Нос пирсингНос пирсинг
» » » Злато пирсинг