LadyVu.com

Водата од вагината

вода од вагината

Водена исцедок од вагината ретко се мачат жените, но ако тие се јавуваат, жените во повеќето случаи, се плашат, што значи дека нешто не е во ред. Во меѓувреме, ситуацијата во која нормално се смета дека исцедок од вагината што се вода, насекаде, иако треба да се релаксира, и тоа е подобро да се консултираат со лекар.

Водата од вагината е нормалноПа нормално дека водата тече од вагината, при што:

  • тоа се случува кај девојчињата на почетокот на пубертетот, како и нивните женскиот репродуктивен систем почнува да се вклучени во работата;
  • набљудуваните овулација (ослободување на јајце), како на ниво на женски хормоналните промени, тоа е причина за таквите испуштања;
  • наскоро ќе дојде месечно, бидејќи во ова време на циркулацијата на крвта во ендометриумот на максимум, и течност гради во него;
  • жена капење во езерце или во бањата, како оваа вода добива во вагината, а потоа тече надвор.

Вода од вагината како симптом на болест

Во меѓувреме, постојат болести, една манифестација на која е во тоа што водата тече од вагината. Ова може да биде:

  1. Ендометритис - хронично воспаление на обвивката на матката, која ја нарушува биохемиски процеси во мукозата (изобилен, понекогаш се меша со крв и често засмрдеани).
  2. salpingo-oophoritis - воспаление на јајниците и цевки, предизвикувајќи акумулација на мукозен течност во фалопиевите цевка, која се пролива во матката, а потоа - на вагината. водени распределба на прв, но стане гноен, дебели со прогресијата на болеста.
  3. на грлото на матката болест (често малигни), што резултира во лимфните зрачеше преку тумор садови (изобилен, со мешавина на крвни клетки.
  4. бактериска вагиноза - сериозна бактериска вагинална лезија, каде што водата тече од вагината со риби мирис, постепено станува густа и жолто-зелена боја.

Видео: вагинален и анален плунковните НАМЕСТО GREASE

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Големината на вагинатаГолемината на вагината
Бел вагинален секретБел вагинален секрет
Чешање и печење во вагинатаЧешање и печење во вагината
Воздух од вагинатаВоздух од вагината
Вагинален анатомијаВагинален анатомија
Непријатност во вагинатаНепријатност во вагината
Мукозните исцедок од вагинатаМукозните исцедок од вагината
Слуз од вагинатаСлуз од вагината
Локација на вагинатаЛокација на вагината
На течноста од вагинатаНа течноста од вагината
» » » Водата од вагината