LadyVu.com

Непријатност во вагината

непријатност во вагината

Жените непријатни сензации во вагината се случи поради различни воспалителни болести во него. Овие чувства во вагината може да варира и зависи за каков вид на болест кај жените.

Зошто во вагината, што доведува до непријатни сензации?

  1. Најчести чешање и болка во вагината, типични за инфективни заболувања. Дури и по намалување на акутни симптоми на габична инфекција, непријатност или сувост во вагината може да биде вознемирувачко за неколку месеци.
  2. Во воспалителни болести, предизвикани од бактериска флора, исто така има и чувство на печење во вагината и болка, особено кога имаат секс.
  3. Крои сензација во вагината, особено воведувањето на пенисот, е можно со coleitis или цервикален ерозија предизвикана од бактериска микрофлора. Во прилог на непријатност во вагината, да воспаленија се карактеризира со генитален секрет и симптоми на труење.

Непријатност во вагината noninflammatory карактер

Сите видови на непријатни сензации во вагината се можни не само поради воспаление во него, но, исто така, во присуство на:

  • матката пролапс и вагината;
  • матката fibroids;
  • во болести на соседните органи (на пример, на мочниот меур);
  • кога вагиналниот различни иритација на производи за лична нега, креми, масти.


Надворешни сензација тело во вагината се јавува во разни тумори, како на вагината, и соседните органи - мочниот меур, ректумот, матката (како на пример кога голем fibroids, кои се спушти во вагината).

Исто така е можно за тумори чувство на исполнетост во вагината, што е покарактеристична за перинеумот синдромот сензација. Кога менопаузата може пролапс на матката и вагината ѕид, е во почетната фаза не се прикажува речиси, но на крајот се приклучи полнота сензација, туѓо тело во вагината, уринарна инконтиненција, од гениталниот тракт, воспаление на органите паѓа во подоцнежните фази на птоза.непријатност во вагината

Непријатност во вагината за време на бременоста

на првиот триместар од бременоста Протегаат непријатна болка во вагината често се поврзува со зголемен тон на задниот ѕид на матката и ризикот од спонтан абортус. Исто така за време на бременоста често се влошува дрозд, поради што може да биде болка и чешање на вагината заедно со вулгарен исцедок. Непријатност во вагината за време на бременоста е можно и во присуство на проширени вени во него, кој е во комбинација со проширени вени на долните екстремитети, хемороиди.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Воспаление на грлото на матката - третманВоспаление на грлото на матката - третман
Брис од вагинатаБрис од вагината
Спречување на вагината dysbiosisСпречување на вагината dysbiosis
Чешање и печење во вагинатаЧешање и печење во вагината
Воздух од вагинатаВоздух од вагината
Болести на вагинатаБолести на вагината
Печат на вагинатаПечат на вагината
Водата од вагинатаВодата од вагината
На течноста од вагинатаНа течноста од вагината
Зголемување на киселоста на вагинатаЗголемување на киселоста на вагината
» » » Непријатност во вагината