LadyVu.com

Печат на вагината

запечати вагината

Понекогаш случајно една жена може да се најде во неговата интимна зона, имено, во внатрешноста на вагината или во непосредна близина на еден необичен печат што обично го прави нејзиниот паника.

Секоја жена треба да знаат дека да се најде било каков вид на израстоци на неговото тело, а особено во пределот на гениталиите, таа треба да се оди на лекар, бидејќи само експерт може да се процени тежината на проблемот и да преземат соодветни мерки за третман.

Причини за вагинално печатиПечат во внатрешноста на вагината (во предниот или задниот ѕид) директно на влезот на вагината може да биде манифестација на разни болести.

  1. Прво, печат околу вагината или во просторот помеѓу анусот и вагината може да биде симптом примарниот сифилис - шанкр. На допир дека не е болен и густа, има сантиметри дијаметар.
  2. Второ, со печат на вагината, некои жени се на грлото на матката. На вратот е лесно да се признае - тоа се наоѓа во предниот дел, мобилен, и безболно.
  3. Трето, печатот може да биде циста. Неговата големина е не повеќе од големина на орев. Ако циста расте, тоа може да донесе неговиот сопственик некои непријатност, како за време на сексуален однос. Жената може да се чувствуваат во мирна состојба на присуство на туѓо тело во вагината. Конзистентноста на циста може да биде мека и tugoelastichnoy. Ако апсцеси циста, а потоа жената има белците и други симптоми на воспаление во телото.
  4. Четврто, на печат околу вагината или во него се палат Bartholin жлезда (бартолинитис). Оваа болест е предизвикана од стрептококи, гонококите, Trichomonas, стафилококи. Bartolini е локализиран, обично до одличен секс усна и долниот дел на вагината (долната третина). печат на влезот на вагинатаКога воспаление на Bartholin жлезда станува блокиран protok- неговата, како резултат на содржината на тоа собира и проширува жлезда. Исто така, може да се случи процес гноење. Бартолинитис случува кога неусогласеност со правилата за лична хигиена, генитални инфекции, намален имунитет и повреда во процесот на само-прочистување на телото.
  5. Покрај тоа, на печат може да се папилома гранулом, атероми.

Без оглед на тоа што е причина предизвика појавата на печат, без консултација со лекар не може да се направи.


Видео: Вагина endovet.su

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Што е грлото на матката?Што е грлото на матката?
Непријатност во вагинатаНепријатност во вагината
Бели дамки во вагинатаБели дамки во вагината
Израстоци во вагинатаИзрастоци во вагината
Водата од вагинатаВодата од вагината
Локација на вагинатаЛокација на вагината
Зголемување на киселоста на вагинатаЗголемување на киселоста на вагината
Изгребани круг околу вагинатаИзгребани круг околу вагината
Личи на вагината?Личи на вагината?
Девица вагинатаДевица вагината
» » » Печат на вагината