LadyVu.com

Опрема за аква аеробик

опрема за аква аеробик

Вода аеробик - трендовски и интересен вид на фитнес, кој ви овозможува брзо да се донесе оваа бројка, со цел подобрување на тонусот на мускулите и да стане малку повеќе совршен. Сепак, ваквите студии бараат мал трговски обука - ќе треба да ги купите некои опрема за аква аеробик.Опрема за аква аеробик често се даде директно во училницата. Сепак, многу жени не сакаат такви работи јавноста и претпочитаат да се сите на свој да имаат:

  1. Појас за аква аеробик. Ова е - најважното нешто што треба да се вода аеробик часови. Тоа ќе ви овозможи лесно да се остане на вода, не се скитници од ритам, не прекинувајте режим дишењето, не се уморни премногу брзо, и што е најважно - се задржи и да се изврши правилно сите потребни вежби.
  2. Тегови за вода аеробик. Тегови - втора водечка тип на опрема за аква аеробик. Многу од вежбите ќе ги принуди повторно и повторно да се свртат кон нивната помош: тие можат да бидат преземени, стегната под коленото. Се разбира, тие се разликуваат од конвенционалните тегови, но тие секогаш може да се купат во специјализирани продавници.
  3. Ракавици за аква аеробик. Специјални ракавици, што треба да се користи во училницата, специјално дизајнирана да се зголеми отпорноста на вода, а во исто време се зголеми на товар на вашите раце. Секоја лекција ќе бидат поефикасни ако ги користите редовно!
  4. опрема за аква аеробик
  5. Плавници за вода аеробик. Многу од вежбите имаат потреба од користење на перки. Сега постојат многу модели кои се погодни за пливање и за аква фитнес, па совлада нивната употреба во училницата, не може да се темели врз нашата слава и да научат да пливаат со нив.

За да ги користите сите потребни алатки, ќе научат директно во училницата. Обидете се да присуствуваат да се започне часови за почетници како средно и напредно ниво, оптоварување може да се разликуваат значително.

Видео: Базен вежбање - аква аеробик вежби без опрема, од shapeupwithpooja

Видео: Вода аеробик за почетници видео

Видео: Марија Десет - партија Onfit награди 2013

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Класи вода аеробикКласи вода аеробик
Како го направи чекор аеробикКако го направи чекор аеробик
Слајд аеробикСлајд аеробик
Вода аеробик: не е спорт, но сонВода аеробик: не е спорт, но сон
Аеробик видови на фитнесАеробик видови на фитнес
Вода аеробик за бремени жениВода аеробик за бремени жени
Танц аеробик за губење на тежинатаТанц аеробик за губење на тежината
Вода аеробик: ПредностиВода аеробик: Предности
Кој ќе им помогне да се постигне чекор аеробик?Кој ќе им помогне да се постигне чекор аеробик?
Чекор аеробик за губење на тежинатаЧекор аеробик за губење на тежината
» » » Опрема за аква аеробик